HappyColon

Sinteza și absorbția vitaminelor

Resturile alimentare neabsorbite sunt supuse acțiunii florei microbiene de la nivelul colonului: o floră de fermentație (floră aerobă, reprezentată de Bacillus lacticus, Eserichia coli) şi o floră de putrefacție (anaerobă, reprezentată de Bacillus putrificus, Aerobacter aerogenes).

detoxifiere Happy ColonFlora microbiană aerobă, de fermentație, abundentă din colon, acţionează asupra glucidelor nedigerabile (celuloza). Această floră sintetizează unele vitamine din complexul B şi vitamina K. Din acest motiv, atunci când se distruge flora microbiană (spre exemplu atunci când se face un tratament abuziv cu antibiotic) este utilă reînsămânțarea florei prin alimentarea cu iaurt (care conține Bicellus lacticus). Tot la acest nivel se mai sintetizează vitamina PP, acidul folic, biotina.

Flora de putrefacție se găsește în partea a doua a colonului transvers și în colonul sigmoid și acționează asupra compușilor proteici nedigerați, determinând formarea de substanțe toxice: hidrogen sulfurat, metan, amo­niac, indol, scatol, fenoli, putresceină, cadaverină. În mod normal aceste toxine sunt eliminate prin materiile fecale. În cazuri patologice ele pot fi absorbite prin peretele colonului şi prin vasele de sange ajung la ficat, unde sunt transformate în substanțe netoxice, inofensive pentru organism.

Scapa de constipatie cu Happy Colon

Comanda acum Happy Colon la doar 99 de lei!

Comanda acum Happy Colon la doar 99 de lei!

Tags: , ,

Leave a Reply

Adresa de email nu va fi afisata. Required fields are marked *

Mai sănătoasă, mai frumoasă