HappyColon

Tărâţe de psyllium

Tărâţe de psyllium (Plantago ovate)tarate-de-psyllium    

Tărâţele de psyllium sunt foarte bogate în fibre solubile, conținând de 14 ori mai multe fibre solubile decât ovăzul. Astfel, 100 g psyllium conțin 71 g fibre solubile, aceeași cantitate de ovăz − doar 5 g fibre solubile. Din acest motiv, tărâțele de psyllium, odată ajunse în colon absorb apa, mărindu-și volumul și luând forma unui gel în care sunt reținute substanțele toxice şi ulterior eliminate. Cantitatea mare de fibre solubile stimulează peristaltismul intestinal şi normalizează tranzitul intestinal, prevenind sau eliminând constipaţia.

Fibrele de psyllium sunt recomandate atât în constipaţie, cât și în diaree. În diaree, gelul de psyllium absoarbe excesul de lichid din materiile fecale.

Fibrele de psyllium blochează și absorbția colesterolului și a zahărului de la nivelul intestinului.

Tărâţele de psyllium sunt foarte utile în cazul curelor de slăbire. Odată consumate, fibrele din psyllium se vor umfla în stomac prin capacitatea mare de absorţie a apei şi în felul acesta saţietatea apare rapid, iar cantitatea de alimente consumate este redusă. Pe de altă parte, tărâţele de psyllium vin cu un aport caloric redus.

Cel mai frecvent, fibrele de psyllium sunt folosite ca laxative, acțiunea lor fiind blândă, pur mecanică, iar organismul nu le absoarbe. În acest fel nu există risc de dependență sau de toxicitate.

Comanda acum Happy Colon la doar 99 de lei!

Comandă acum Happy Colon la doar 99 de lei!

Leave a Reply

Adresa de email nu va fi afisata. Required fields are marked *

Mai sănătoasă, mai frumoasă