Păpădie
Păpădie (Taraxacum officinale)
Păpădia are un conţinut bogat în fier şi calciu (depăşind conţinutul spanacului în aceste elemente), potasiu, vitaminele A, B şi C.
Păpădia este o plantă medicinală apreciată pentru proprietățile ei terapeutice: curață organismul de toxine prin absorbția toxinelor din colon, stimulează activitatea ficatului, reglează nivelul glicemiei, stimulează regenerarea celulară. Este un remediu natural în tratamentul unor variate afecțiuni datorită acțiunii acestora asupra organismului: depurativă, sudorifică, diuretică, stimulatorie, antioxidantă, tonică, antiinflamatoare, fiind utilizată și ca tratament cosmetic pentru un ten mai luminos şi fără acnee.
Accelerează metabolismul grăsimilor și contribuie la eliminarea retențiilor de apă din țesuturi, favorizând reducerea stratului adipos și ameliorarea celulitei.
Beta-carotenul conţinut de păpădie este un puternic antioxidant care luptă împotriva cancerului şi ajută la creşterea imunităţii organismului.
Cum se poate consuma ca atare de la plafar in prepararea salatelor sau infuize?