HappyColon

Detoxifierea colonului și fibrele alimentare

happy_colon_katalog_pechat-20Fibrele alimentare sunt complexe de carbohidrați pe care organismul uman nu le poate digera și absorbi și provin din alimentele de origine vegetală: fructe, legume, cereale integrale.

Fibrele sunt clasificate, în funcție de proprietăți, în 2 categorii: solubile (se dizolvă în apă) și insolubile (nu se dizolvă în apă).

Fibrele solubile sau pectinele se găsesc cu preponderență în tărâțele de psyllium, semințele de in, ovăz, orz, fructe, mazăre și fasole. Aceste fibre se dizolvă în apă, rezultând o substanță cu consistență gelatinoasă. Astfel de fibre, prin faptul că măresc volumul alimentelor prezente în stomac conferă o senzație de sațietate precoce. Fibrele solubile reduc absorbția grăsimilor și a zahărului și de aceea sunt recomandate persoanelor care au dereglări ale nivelului colesterolului sau glicemiei.

Fibrele insolubile sau brute se găsesc în semințe de in, fructe cu coajă, nuci, legume rădăcinoase, făină integrală, tărâțe de porumb. Ele se umflă precum un burete, au rol în accelerarea tranzitului intestinal și în formarea bolului fecal, contribuind astfel la reglarea proceselor din tubul digestiv și prevenireacancerului colorectal. Fibrele insolubile sunt recomandate în special persoanelor care suferă de constipație.

Referitor la necesarul efectiv de fibre din dietă, specialiștii precizează faptul că acesta diferă la cele 2 sexe, precum și în funcție de vârstă, astfel:

Femei sub 50 de ani – 25 g/zi; peste 50 de ani – 21 g/zi
Barbati sub 50 de ani – 38 g/zi; peste 50 de ani – 30 g/zi

Dieta modernă se bazează în cea mai mare parte pe alimente rafinate cu conținut redus de fibre și astfel asigură mai puțin de jumătate din necesarul de fibre. În acest caz este necesar să utilizăm un supliment de fibre. De reținut că: deși aportul sporit de fibre are numeroase beneficii, consumul brusc crescut poate avea efecte neplăcute (crampe, balonare). De aceea, aportul trebuie mărit treptat, cu câteva grame pe săptămână, timp de mai multe săptămâni.

Beneficiile consumului de fibre alimentare:

  • Aparatul digestiv funcționează mai eficient, procesul de digestie fiind accelerat, este redusă incidența afecțiunilor digestive, precum constipația;
  • Fibrele sunt un element cheie în dieta pentru controlul/pierderea greutății, prin aportul caloric redus;
  • Scade nivelul colesterolului din sânge;
  • Scade riscul apariției bolilor cardio-vasculare, în special a bolilor coronariene la femei;
  • Fibrele sunt importante în regimul alimentar al persoanelor cu diabet prin scăderea absorbției zahărului din alimente;
  • Senzația de oboseală se reduce;
  • Consumul de fibre scade apetitul pentru alimentele cu grăsimi din dietă;
  • Fibrele creează senzația de sațietate, eliminând gustările nesănătoase din timpul zilei și ajutând la pierderea în greutate;
  • Fibrele joacă un rol important în funcționarea normală a florei intestinale, întărind în felul acesta imunitatea;
  • Poate ajuta în prevenirea unor boli grave cum ar fi cancerul colorectal

 

Happy Colon este un supliment alimentar 100% natural cu fibre de in şi psyllium și plante pentru detoxifiere. Este o combinaţie de 7 plante şi argilă, special selectate, care ajută organismul în procesul de detoxifiere şi reglează natural funcţionarea normală a tubului digestiv.

Produsul nu conține conservanți, coloranți sau aditivi alimentari!

Happy Colon este un produs special conceput pentru a ajuta organismul nostru în eliminarea toxinelor și care asigură beneficiile detoxifierii optime a colonului. Happy Colon curăță întreg tubul digestiv și în special colonul.

Happy Colon te ajuta sa slabesti in mod sanatos!

Happy Colon te ajuta sa slabesti in mod sanatos!

Comanda acum Happy Colon la doar 99 de lei!

Comanda acum Happy Colon la doar 99 de lei!

 

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Adresa de email nu va fi afisata. Required fields are marked *

Mai sănătoasă, mai frumoasă