HappyColon

Cele mai frecvente cauze ale constipației

happy_colon_katalog_pechat-20

Cea mai frecventă cauză de constipație este alimentația săracă în fibre alimentare si bogată în grăsimi.

Insuficiente fibre în alimentație – Cea mai frecventă cauză de constipație este alimentația săracă în fibre alimentare si bogată în grăsimi. O persoană consumă în medie o cantitate de 5-14 gr de fibre pe zi, insuficient în comparație cu 25 gr, cantitatea medie necesară. Alimente cu conţinut redus de fibre.

Cele mai multe alimente comercializate sunt alimente rafinate, gata preparate, din care fibrele naturale au fost îndepărtate. Fibrele alimentare se găsesc în mod obișnuit în legume, fructe și cereale sau derivate ale acestora. Fibrele – atât cele solubile, cât și cele insolubile – nu pot fi digerate de organism. Fibrele solubile se dizolvă în apă cu usurință și devin în intestine o masă cu textura moale, fină, asemănătoare cu un gel. Fibrele insolubile trec prin intestin aproape neschimbate. Cantitatea și textura fină a fibrei împiedică apariția scaunelor tari și uscate care sunt dificil de eliminat. Persoanele care consumă multe alimente bogate în fibre au risc mai scăzut de a avea constipație.

Fructele, legumele şi cerealele integrale sunt alimente bogate în fibre.

Bea cel putin 2 litri de apa in fiecare zi

Bea cel putin 2 litri de apa in fiecare zi!

Alimentație cu prea puține lichide – Lichidele de orice fel (apa, supele, ciorbele, sucurile, etc.) cresc fluiditatea conținutului colonului și dau volum materiilor fecale, făcându-le mai fine și mai ușor de eliminat. Ar trebui să consumăm cel puțin 2 l de lichide în fiecare zi. Lichidele care conțin cofeină (cafea, cola), dar și alcoolul, cresc cantitatea de apă eliminată prin urină, ducând la deshidratarea ţesuturilor și reducând cantitatea de apă ce însoțește materiile fecale. Ele nu au rol de a accelera eliminarea materiilor fecale.

Sedentarismul – Lipsa de mișcare “lenevește” și activitatea colonului și poate duce la constipație prin încetinirea activității intestinale.

Medicamentele care încetinesc mișcările colonului și pot genera sau accentua tendința la constipație.

Schimbările din viața de zi cu zi – Pe parcursul gravidității, femeile pot fi constipate din cauza schimbărilor hormonale sau datorită compresiunii exercitate de uter asupra colonului.
Înaintarea în vârstă poate de asemenea să afecteze activitatea colonului pentru că un metabolism mai lent conduce la o scădere a motilității intestinale. De asemenea, constipația poate apărea și în timpul călătoriilor datorită modificărilor dietei și rutinei zilnice.

Abuzul de laxative – laxativele pot să afecteze celulele nervoase din colon și să altereze capacitatea naturală de contracție a colonului. Pentru același motiv, folosirea regulată a clismelor poate de asemenea să conducă la pierderea funcționării normale a intestinelor.

Ignorarea nevoii de a merge la toaletă – Ignorarea pe moment a acestei necesități poate conduce, în timp, la constipație.

Scapa de constipatie cu Happy Colon

Scapă de constipaţie cu Happy Colon!

Comanda acum Happy Colon la doar 99 de lei!

Comandă acum Happy Colon la doar 99 de lei!

 

 

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Adresa de email nu va fi afisata. Required fields are marked *

Mai sănătoasă, mai frumoasă